Εξοπλισμός

Piezowave 2 Θεραπεία Κρουστικών Κυμάτων

Θεραπεία Κρουστικών Κυμάτων

Αποτελεί μια θεραπεία, η οποία παράγει ένα καλά ορισμένο και πιο ακριβές σημείο εστίασης των κρουστικών κυμάτων, σε σύγκριση με την ηλεκτροϋδραυλική μέθοδο, την ηλεκτρομαγνητική και τα κύματα πίεσης (radial). H διαφορά είναι πολύ σημαντική, διότι η συγκεκριμένη μέθοδος επιτρέπει στο θεραπευτή να χρησιμοποιήσει το σύστημα και σαν διαγνωστικό εργαλείο. Με τη βοήθεια της αντίδρασης του ασθενή, και με την ακρίβεια χιλιοστών, μπορεί να εντοπίσει την πάσχουσα περιοχή και να εκτελέσει θεραπεία, ακριβώς στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα, αφήνοντας ανεπηρέαστους τους γύρω ιστούς.

Οι δικές μας θεραπείες, γίνονται σε συνδυασμό της τεχνολογίας και φιλοσοφίας μας σύμφωνα με τους μυοπεριτονιακούς μεσημβρινούς. Δουλεύουμε τοπικά στο σημείο του πόνου-διότι το Piezowave 2, είναι διαγνωστικό και θεραπευτικό εργαλείο-καθώς και τις κινητικές αλυσίδες ή τους μυοπεριτονιακούς μεσημβρινούς. Γεγονός, που φέρνει το άριστα επιθυμητό αποτέλεσμα για τους ασθενείς μας.

Η πιεζοηλεκτρική μέθοδος, είναι η μόνη άμεσα εστιακή τεχνολογία στην αγορά, που σημαίνει ότι τα κρουστικά κύματα ακολουθούν εστιακή διάδοση από τη στιγμή της παραγωγής τους και όχι μέσω δευτερευόντων ανακλάσεων που οδηγούν σε ασυνέχειες και μικρότερη εστίαση.

To Piezowave 2, αποτελεί την πραγματική τεχνολογία εστίασης σχετικά με άλλες τεχνολογίες, όπως οι συσκευές θεραπείας radial, οι οποίες υποστηρίζουν ότι πετυχαίνουν εστίαση, όμως στην πραγματικότητα πετυχαίνουν μόνο μερικώς ή και καθόλου.

Εκτέλεση θεραπείας με μια μόνο κεφαλή θεραπείας και τη χρήση επιθεμάτων διαφορετικού πάχους για την επιλογή του βάθους. Επιφανειακές θεραπείες από 5mm μέχρι θεραπείες σε μεγάλο βάθος μέχρι 40mm, με ακρίβεια ανά 5mm, όπου καλύπτονται με αυτό τον τρόπο όλες οι θεραπευτικές εφαρμογές. Όχι απαίτηση για αγορά διαφορετικών κεφαλών θεραπείας για διαφορετικά βάθη που σημαίνει άσκοπα μεγαλύτερο κόστος, όχι μικρότερη ακρίβεια στην επιλογή βάθους και όχι μεγάλα βάθη θεραπείας πέραν των 50mm που δεν έχουν καμία απολύτως θεραπευτική αξία.

Πραγματική τεχνολογία εστίασης σε σχέση με άλλες τεχνολογίες που υποστηρίζουν ότι πετυχαίνουν εστίαση αλλά στην πραγματικότητα δεν πετυχαίνουν ή πετυχαίνουν μόνο μερικώς όπως οι συσκευές θεραπείας radial. Κανένας τραυματισμός των παράπλευρων ιστών, όχι πρόκληση πόνου στους επιφανειακούς ιστούς πριν το σημείο εστίασης (πολύ μικρός πόνος προκαλείται στο σημείο εστίασης όταν εφαρμόζεται στην πάσχουσα περιοχή και χρησιμοποιείται ως διαγνωστικό εργαλείο), όχι αναισθησία ή νάρκωση, όχι αιματώματα και τραυματισμός επιφανειακών ιστών, απόλυτα ασφαλής και χωρίς παρενέργειες θεραπεία.

 • Ανεξάρτητη επιλογή βάθους θεραπείας (ταυτίζεται με το βάθος διείσδυσης) και έντασης κρουστικών κυμάτων

 • Διαγνωστικό και θεραπευτικό εργαλείο στο ίδιο σύστημα, χάρη στη μοναδική τεχνολογία εστίασης. Άριστο για θεραπεία Σημείων Πυροδότητης Πόνου

 • Υψηλής ενέργειας κρουστικά κύματα μέχρι 0.822mJ/mm2

 • Υψηλής ποιότητας κατασκευή. Νέο τρόλεϊ με εργονομική σχεδίαση και θέση για iPad

 • Εφαρμογή iPad διαθέσιμη στο App Store της Apple.

 • Όχι αναισθησία ή νάρκωση

 • Όχι αιματώματα ή τραυματισμός επιφανειακών ιστών

 • Απόλυτα ασφαλής και χωρίς παρενέργειες θεραπεία

 • Περιλαμβάνει πληροφορίες θεραπείας, οδηγίες χρήσης, πρωτόκολλα θεραπείας ενδεικνυόμενων παθήσεων με προτεινόμενες παραμέτρους και υψηλής ανάλυσης εικόνες για τους ασθενείς σας. Δωρεάν και συχνές αναβαθμίσεις με νέα πρωτόκολλα

 • Εκτεταμένη συστηματική ιατρική έρευνα που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας

 • Εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου

 • Εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής κεφαλής

 • Χαμηλό λειτουργικό κόστος (μόνο γέλη υπερήχων)

 • Κανένας τραυματισμός των παράπλευρων ιστών

 • Καμία πρόκληση πόνου στους επιφανειακούς ιστούς πριν το σημείο εστίασης (πολύ μικρός πόνος προκαλείται μόνο στο σημείο εστίασης όταν εφαρμόζεται στην πάσχουσα περιοχή και χρησιμοποιείται ως διαγνωστικό εργαλείο).

Βασικές αρχές της Εξωσωματικής Θεραπείας Κρουστικών Κυμάτων

Η Εξωσωματική Θεραπεία Κρουστικών Κυμάτων (ESWT) είναι μια μη-επεμβατική διαδικασία για τη θεραπεία του οξύ και χρόνιου πόνου στο μυοσκελετικό σύστημα. Τα ακουστικά κρουστικά κύματα χαρακτηρίζονται από μια αύξηση πίεσης σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η οποία ακολουθείται από μια εκθετική μείωση πίεσης και μια σύντομη φάση αρνητικής πίεσης. Τα κρουστικά κύματα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία ESWT εστιάζονται, συγκεντρώνονται και αποδίδουν τη μέγιστη πυκνότητα ενέργειάς τους στο σημείο εστίασης που είναι και το σημείο πηγής του πόνου. Προκαλούν μια αύξηση της τοπικής ροής αίματος και μεταβολισμού. Οι βασικές φυσιολογικές επιδράσεις των εξωσωματικών κρουστικών κυμάτων πάνω στα ζωντανά κύτταρα βασίζονται στο μετασχηματισμό της μηχανικής διέγερσης που προκαλούν σε βιοχημικά ή βιομοριακά σήματα.

Ενδεικνυόμενες παθήσεις ESWT:

• Αγκώνας του τένις

• Τενοντώδεις ασβεστοποιήσεις στον ώμο

• Αγκώνας του γκολφ

• Θεραπεία μυοπεριτονικού πόνου – σημεία πυροδότησης πόνου (trigger points)

• Ψευδάρθρωση

• Σύνδρομο πόνου μεγάλου τροχαντήρα

• Σύνδρομο επιγονατιδικού συνδέσμου

• Σύνδρομο στρες μεσότητας κνήμης

• Πελματιαία απονευρωσίτιδα

• Αχιλλοδυνία

* Πρόσφατη ιατρική έρευνα στη θεραπεία ESWT γίνεται για διερεύνηση νέων ενδείξεων που αφορούν θεραπεία τραυμάτων, δερματολογία, προστατίτιδα

Θεραπεία Συνδρόμου Μυοπεριτονικού Πόνου – Σημείων Πυροδότησης Πόνου (Trigger Points)

Τα σημεία πυροδότησης πόνου (mTrP) είναι διακριτά, εστιασμένα, υπερευαίσθητα σημεία, που συναντώνται συχνά στους σκελετικούς μύες, αλλά μπορούν να εμφανιστούν και σε άλλα μαλακά μόρια. Μπορούν να πυροδοτήσουν πόνο στο μυ που βρίσκονται, ή στη γύρω περιοχή, ή ακόμη και σε απομακρυσμένη από τον μυ περιοχή (αντανακλαστικός πόνος). Με την Πιεζοηλεκτρική τεχνολογία κρουστικών κυμάτων, τα σημεία πυροδότησης πόνου, μπορούν να εντοπιστούν πολύ εύκολα και γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια, ακόμα και αν βρίσκονται σε βαθύτερα στρώματα ιστών που δεν είναι προσεγγίσιμα με ψηλάφηση. Μπορούν να θεραπευτούν με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα και εντυπωσιακά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας θεραπεία.

Αποτελεσματικότητα

Τα εξωσωματικά κρουστικά κύματα, θεωρούνται ως ένα μηχανικό ερέθισμα, που προκαλεί βιοχημικές αλλαγές στα ζωντανά κύτταρα και που μπορεί να επηρεάσει τελικά, την γενετική έκφραση των κυττάρων σε μοριακό επίπεδο και να οδηγήσει σε συγκεκριμένες επιθυμητές αντιδράσεις των ιστών. Αυτή η διαδικασία, είναι γνωστή ως μηχανομετατροπή “mechanotransduction”. Επιστημονικές ιατρικές εργασίες και δημοσιεύσεις, αναφορικές στη χρήση της υψηλής ακρίβειας τεχνολογίας πιεζοηλεκτρικών κρουστικών κυμάτων, επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των εστιασμένων κρουστικών κυμάτων στη θεραπεία ESWT, καθώς και στη διάγνωση και θεραπεία των σημείων πυροδότησης πόνου. Η θεραπεία ESWT, είναι από τις πολύ λίγες ιατρικές τεχνολογίες που είναι αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση χρόνιων μυοσκελετικών προβλημάτων. Συστήνεται, να χρησιμοποιείται ως ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα έναρξης της διαδικασίας ίασης για χρόνιες, παραμένουσες παθήσεις και την επαναεισαγωγή τους στη οξεία φάση της αποκατάστασης.

Ακολουθήστε μας στα social:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αιακού & Πρωτεσιλάου, 13122 Ίλιον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

210 26 15 266

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter
μας για να ενημερώνεστε
για τα τελευταία νέα