Θεραπευτικές Υπηρεσίες

Πελματογράφημα – Aξιολόγηση D-WALL και Ορθωτική Υποστήριξη Formthotics

ΠΟΝΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ;

Ο μηχανικός πόνος και ο πόνος που σχετίζεται με τους άκρους πόδες μπορεί να γίνει αισθητός από τα πέλματα μέχρι τη μέση! Αν αισθανθείτε πόνο στις περιοχές αυτές, επισκεφτείτε μας ώστε με ένα πελματογράφημα και μέσω ενδελεχούς αξιολόγησης από τους έμπειρους θεραπευτές μας, να προσδιοριστεί αν χρειάζεστε ορθωτικό και τι είδος ορθωτικού είναι το καλύτερο για εσάς και τα πέλματα σας.

ΠΟΝΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ;

Ο μηχανικός πόνος και ο πόνος που σχετίζεται με τους άκρους πόδες μπορεί να γίνει αισθητός από τα πέλματα μέχρι τη μέση! Αν αισθανθείτε πόνο στις περιοχές αυτές, επισκεφτείτε μας ώστε με ένα πελματογράφημα και μέσω ενδελεχούς αξιολόγησης από τους έμπειρους θεραπευτές μας, να προσδιοριστεί αν χρειάζεστε ορθωτικό και τι είδος ορθωτικού είναι το καλύτερο για εσάς και τα πέλματα σας.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανάγκης για πελματογράφημα, εμβιομηχανική ανάλυση και κατασκευή ορθωτικού:

• Αστάθεια Ποδοκνημικής (Επαναλαμβανόμενα Διαστρέμματα)
• Υπερπρηνισμός Άκρου Ποδός – Πλατυποδία
• Υπτιασμός Άκρου Ποδός – Κοιλοποδία
• Πτώση Μεταταρσίων
• Βλαισός Μέγας Δάκτυλος (Hallux Valgus)
• Δύσκαμπτος Μέγας Δάκτυλος (Hallux Rigidus)
• Γαμψοδακτυλία – Σφυροδακτυλία
• Τενοντίτιδα Αχίλλειου
• Πελματιαία Απονευρωσίτιδα
• Άκανθα Πτέρνας
• Περιοστίτιδα Κνήμης
• Πόνος Γονάτων
• Δερματικές Σκληρύνεις & Κάλοι
• Πόνος Μέσης
• Ανισοσκελία – Τροχαντηρίτιδες – Προβλήματα Ισχίου
• Γενικότερη Κόπωση Κάτω Άκρων – Ποδιών

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΩΤΙΚΑ ΠΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ;

Ενώ η βάδιση είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του ανθρώπου για χιλιάδες χρόνια, είναι άξιο απορίας γιατί τόσοι πολλοί από εμάς χρειαζόμαστε ορθωτικά για να μας βοηθήσουν στη σταθεροποίηση και υποστήριξη των ποδιών μας. Μέσα στα τελευταία 200 χρόνια, το περιβάλλον μας έχει αλλάξει σημαντικά. Τα πέλματά μας έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν σε πιο μαλακά εδάφη, αλλά πλέον ζούμε κυρίως πάνω σε σκληρές, επίπεδες επιφάνειες που οδηγούν στην ταλαιπωρία των ποδιών μας. Ο τρόπος ζωής μας έχει αλλάξει. Έχουμε μια πιο καθιστική ζωή, δαπανώντας πολύ από τον χρόνο μας σε ένα γραφείο και μπροστά από μία τηλεόραση. Τα πέλματά μας είναι πλέον λιγότερο εξοικειωμένα με τη φυσική δραστηριότητα. Όταν προκαλούμε σωματικά τον εαυτό μας, οι αρθρώσεις, οι μύες και οι τένοντες φορτίζονται με τέτοιο τρόπο που δεν έχουν συνηθίσει. Τα σύγχρονα υποδήματα δεν υποστηρίζουν πάντα τα πόδια μας. Τακούνια, σανδάλια, μυτερά παπούτσια και γενικά υποδήματα με μικρή υποστήριξη και κακή εφαρμογή, δημιουργούν φουσκάλες, κάλους και περιττό πόνο.

Συχνά φοράμε τα υποδήματα αυτά για την καλή τους εμφάνιση, αλλά πως μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο που προκαλούν;

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΟΡΘΩΤΙΚΟ ΠΕΛΜΑ

Το σώμα μας αποτελείται από διάφορα συστήματα που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Για τον λόγο αυτό η λύση για τον πόνο συχνά δεν είναι απλή. Ο πόνος και η δυσφορία είναι ο τρόπος του σώματός μας να μας πει ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι χρειάζεται προσοχή για να αποφευχθεί ο κίνδυνος περαιτέρω τραυματισμού.
Για να ανακουφίσετε τον πόνο και να εμποδίσετε την υποτροπή του στο μέλλον, χρειάζεται πελματογράφημα, αξιολόγηση, διάγνωση και καθοδήγηση από έναν ειδικό, σε συνδυασμό με ένα θεραπευτικό πλάνο, που όχι μόνο θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε γρήγορα, αλλά και να προλάβετε την εμφάνιση των συμπτωμάτων στο μέλλον. Ένα θεραπευτικό πλάνο δεν περιλαμβάνει μόνο ορθωτικά μέσα. Μπορεί να περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης και διάτασης, αλλαγές στα υποδήματα που φοράτε, και πιθανόν μία αλλαγή στις καθημερινές συνήθειες. Ένας ειδικός στο χώρο της υγείας μπορεί να σας καθοδηγήσει στην πραγματοποίηση αλλαγών οι οποίες μακροπρόθεσμα θα σας βοηθήσουν να γλιτώσετε χρήματα, να αποφύγετε πόνο και δυσφορία, και να απολαύσετε τη ζωή στο μέγιστο. Πραγματοποιήστε άμεσα ένα πελματογράφημα και μια εμβιομηχανική ανάλυση στάσης και βάδισης με τη μέθοδο της Formthotics!

ΓΙΑΤΙ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΛΜΑΤΑ FORMTHOTICS;

Τα ορθωτικά πέλματα Formthotics™ είναι ένα εργαλείο που εμπιστεύονται οι ειδικοί στο χώρο της υγείας. Βελτιώνουν τη στήριξη των πελμάτων και των κάτω άκρων, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα της θεραπείας. Αποτέλεσμα αυτού είναι η ελάττωση του πόνου στα πέλματα, η μείωση της κόπωσης και του βαθμού τραυματισμού των μυών συμβάλλοντας έτσι στην ταχύτερη ανάρρωση.

Τα Formthotics είναι αξιόπιστα

Έχουν χρησιμοποιηθεί, τα τελευταία 30 χρόνια, από εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Τα Formthotics είναι ένα θεραπευτικό μέσο υψηλής ποιότητας, που έχει αποδειχτεί ερευνητικά ότι μειώνει τον πόνο, θεραπεύει και προλαμβάνει τραυματισμούς, προσδίδοντας άνεση.

Εφαρμογή σε μία επίσκεψη

Τα Formthotics μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα μετά την πρώτη σας επίσκεψη καθώς το πελματογράφημα και οι μετρήσεις δεν χρειάζεται να σταλούν σε άλλο εργαστήριο για την κατασκευή των ορθωτικών. Η αξιολόγηση – πελματογράφημα – κατασκευή – εφαρμογή και επαναξιολόγηση γίνονται πάντα στο χώρο μας.

Το σώμα σας αλλάζει διαρκώς, τα Formthotics μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν μαζί του.

Το σώμα μας είναι ένα πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο σύστημα, οπότε είναι σημαντικό η υποστήριξη κάτω από τα πόδια σας να μπορεί να αλλάζει μαζί του. Ένας επαγγελματίας υγείας μπορεί να σας βοηθήσει κάνοντας μικρές τροποποιήσεις στα Formthotics σας, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε καινούρια. Η διαδικασία αυτή μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της άνεσης σας και στην επιτάχυνση της επούλωσης μετά από τραυματισμό.

ΠΩΣ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΤΑΣΗ;

Διαδικασία Εξέτασης και Διαμόρφωσης
Μέσω ενός ειδικά εξειδικευμένου θεραπευτή θα αξιολογηθούν τα συμπτώματα σας, τι μπορεί να τα προκάλεσε και πως αυτά επηρεάζουν το σώμα σας.

Συγκεκριμένα η εξέταση περιλαμβάνει:

  • Λήψη λεπτομερούς ιστορικού
  • Δια χειρός ψηλάφηση όλων των ανατομικών δομών
  • Κλινικές δοκιμασίες επί κλίνης χωρίς φόρτιση του άκρου ποδός
  • Έλεγχο της κινητικότητας όλων των επιμέρους αρθρώσεων που συμμετέχουν στη βάδιση
  • Πραγματοποίηση διαδραστικής ψηφιακής απεικόνισης – πελματογράφημα (στατικό – δυναμικό)
  • Εκτέλεση κλινικών δοκιμασιών για τον έλεγχο της λειτουργίας του άκρου ποδός σε συνθήκες πλήρους φόρτισης
  • Εκτέλεση δοκιμασιών ισορροπίας – ιδιοδεκτικότητας – νευρομυϊκής συναρμογής
  • Εφόσον ο επαγγελματίας της υγείας κρίνει ότι απαιτείται η χρήση ενός ορθωτικού, μπορεί να προσαρμόσει το κατάλληλο πέλμα Formthotics για εσάς, τα παπούτσια σας και τις δραστηριότητές σας.

Στην περίπτωση αυτή λαμβάνοντας υπ’ όψιν το πελματογράφημα, τις δοκιμασίες, τις μετρήσεις, την εμβιομηχανική ανάλυση, το βάρος, την ηλικία, τις δραστηριότητες, τα υποδήματα και τις προτιμήσεις σας επιλέγεται το κατάλληλο πρότυπο πέλμα πάνω στο οποίο γίνονται όλες οι απαραίτητες δυναμικές διαμορφώσεις παρουσία του ασθενούς, ο οποίος και αποτελεί ενεργό κομμάτι της διαδικασίας. Μετά το πέρας της διαμόρφωσης, τα πέλματα δοκιμάζονται και πάλι σε όλες τις κλινικές δοκιμασίες, θερμοδιαμορφώνονται και τοποθετούνται στα υποδήματα για άμεση χρήση.

Εφόσον κριθεί απαραίτητο, τα πέλματα επαναξιολογούνται σε επόμενα 1-2 ραντεβού ώστε να γίνουν πιθανές τελευταίες διορθώσεις ή να εφαρμοστούν οι αλλαγές με έναν περισσότερο ήπιο και σταδιακό τρόπο σε περιπτώσεις μεγάλης ευαισθησίας.

  • Η σειρά προϊόντων των Εξατομικευμένων Ιατρικών Ορθωτικών Formthotics είναι ειδικά σχεδιασμένη για απλή καθημερινή, για επαγγελματική καθώς και για αθλητική ιατρική χρήση.
  • Η ευρεία γκάμα προϊόντων και το μοναδικό τους σχήμα εξασφαλίζουν εξατομικευμένη εφαρμογή στα πέλματα σας!

Ακολουθήστε μας στα social:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αιακού & Πρωτεσιλάου, 13122 Ίλιον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

210 26 15 266

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter
μας για να ενημερώνεστε
για τα τελευταία νέα