Θεραπευτικές Υπηρεσίες

Formthotics

Παθήσεις πελμάτων και ποδιών

Διαβήτης

Τα ορθωτικά πέλματα Formthotics™, ειδικότερα το ορθωτικό πέλμα Shockstop της Formthotics™, έχει ως σκοπό να απορροφήσει κραδασμούς και να εμποδίσει το χτύπημα κρατώντας ταυτόχρονα το πόδι σε μια καλά υποστηριζόμενη θέση. Η προστασία και η υποστήριξη που παρέχονται από αυτά μειώνουν τις πιέσεις στο πέλμα και τις κάθετες δυνάμεις μειώνοντας έτσι κατά ένα μεγάλο μέρος τον κίνδυνο της καταστροφής και πληγής του ιστού στους διαβητικούς. Ο αφρός ShockStop είναι ένας μοναδικός και επαναστατικός υβριδικός πολυμερής αφρός της EVA. Το ανώτερο στρώμα προστατεύει 100%  περισσότερο από την κρούση του ποδιού σε σχέση με άλλους τυποποιημένους αφρούς, ενώ η βάση διατηρεί τον έλεγχο και τη σταθερότητα.

Πονεμένα κάτω άκρα και πόδια

Τα επίπονα πόδια και πέλματα μπορούν να προκληθούν από μια συσσώρευση παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των φτωχών επιφανειών εργασίας, της μυϊκής κόπωσης, των ακατάλληλων υποδημάτων και της κακής εμβιομηχανικής του πέλματος και του άκρου πόδα. Τα προϊόντα Formthotics™ Dual λειτουργούν πολύ καλά σε αυτές τις περιπτώσεις και ειδικά όπου το πρόβλημα είναι ο πρηνισμός του ποδιού. Ο Dual Formax™ παρέχει αυξημένη απορρόφηση κραδασμών και ίση κατανομή πίεσης διατηρώντας ταυτόχρονα πολύ καλή υποστήριξη βοηθώντας τον άκρο πόδα και την κακή του ευθυγράμμιση. Με αυτόν τον τρόπο η μυϊκή ενόχληση μειώνεται και αυξάνεται η άνεση.

Πλατυποδία

Ενώ κάποια ορθωτικά πέλματα μπορεί να ερεθίσουν την ποδική καμάρα, τα Formthotics™ έχουν πολύ καλά αποτελέσματα σε περιπτώσεις πλατυποδίας.  Τα Formthotics™ σχηματίζουν την υφή τους αφού θερμανθούν και πάρουν το σχήμα του πέλματος σας. Η μέση υποστήριξη της ποδικής καμάρας διορθώνει τον υπέρ-πρηνισμό μειώνοντας ταυτόχρονα την πίεση στον οπίσθιο κνημιαίο τένοντα, τον Αχίλλειο τένοντα και τον μακρό καμπτήρα του μεγάλου δακτύλου.

Διάστρεμμα Ποδοκνημικής

Τα ορθωτικά πέλματα Low profile dual της Formthotics™ βοηθούν στην αποφυγή διαστρεμμάτων ποδοκνημικής. Λόγω του χαμηλού προφίλ υποστηρίζει τον άκρο πόδα χωρίς να ερεθίζει τις πλευρικές δομές μέσω της υπερβολικής διάμεσης διόρθωσης. Η διαδικασία σχηματισμού του ορθωτικού πέλματος και το μαλακότερο ανώτερο στρώμα παρέχουν αυξημένη ιδιοδεκτικότητα για βελτίωση ισορροπίας και σταθερότητας που είναι ουσιαστική στην αποκατάσταση ενός τέτοιου τραυματισμού.

Οσφυϊκός πόνος και ισχίο

Ο πόνος στο ισχίο και στην οσφυϊκή μοίρα που είναι αποτέλεσμα του υπερπρηνισμού του ποδιού μπορεί να ανακουφιστεί με τη χρήση ορθωτικών πελμάτων Formthotics™. Η υποστήριξη της ποδικής καμάρας με ορθωτικά πέλματα Formthotics™ παρέχει την αναγκαία βοήθεια για να μειωθεί ο πρηνισμός. Η στήριξη αυτή μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω με τη διαδικασία σχηματισμού του ορθωτικού πέλματος αφού θερμανθεί και με τις προσθήκες που μπορούν να γίνουν στο ορθωτικό πέλμα Formthotics™. Ελαχιστοποιώντας τον πρηνισμό του άκρου πόδα βελτιώνεται η ευθυγράμμιση του σώματος ανακουφίζοντας έτσι τον πόνο στο ισχίο και την οσφυϊκή μοίρα της ΣΣ.

Πόδια παιδιών

Η χρήση ορθωτικών πελμάτων στα παιδιά είναι πολύ συχνά απαραίτητη. Οι συμπτωματικοί όροι όπως: πλατυποδία, σύνδρομο Osgood schlatters ,σύνδρομο Severs και πόνος Αχίλλειου τένοντα μπορεί να ανακουφιστούν με τη χρήση Formthotics™. Αυτές οι καταστάσεις είναι γενικά ένα αποτέλεσμα του υπέρ πρηνισμού που δημιουργεί σε τάση και τέντωμα των εμπλεκόμενων ιστών. Το ορθωτικό πέλμα Formthotics™ παρέχει υποστήριξη της ποδικής καμάρας για να ελέγξει τον πρηνισμό. Σε συνδυασμό επίσης με τη δυνατότητα του θερμαινόμενου σχηματισμού του ορθωτικού πέλματος Formthotics™ , όχι μόνο επιτρέπει την αυξημένη άνεση και ιδιοδεκτικότητα, αλλά και τον μέγιστο έλεγχο χωρίς ερεθισμό.

Υπερβολικός πρηνισμός & υπτιασμός

Τα ορθωτικά πέλματα Formthotics™  υποστηρίζουν πολύ καλά τη διάμεση ποδική καμάρα και ελέγχουν έτσι τον υπέρ-πρηνισμό. Σε περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστεί να ελέγξουμε περισσότερο την κίνηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφήνες οπισθίου άκρου πόδα. Σε περίπτωση που θέλουμε να ελέγξουμε τον υπτιασμό τότε το ορθωτικό πέλμα χαμηλού προφίλ της Formthotics™ σε συνδυασμό με σφήνα πρόσθιου ή οπίσθιου άκρου πόδα θα μας δώσει ένα άριστο αποτέλεσμα.

Πόνος ποδικής καμάρας

Ο υπέρ-πρηνισμός είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες του πόνου της ποδικής καμάρας. Τα ορθωτικά πέλματα Formthotics™ μέσω της υποστήριξης της μέσης ποδικής καμάρας αποφορτίζουν τις τραυματισμένες δομές συνεισφέροντας έτσι στην άνεση και στην καλύτερη λειτουργία του άκρου πόδα.

Πόνος Αχίλλειου τένοντα

Ο σφιχτός γαστροκνήμιος , ο υποκνημίδιος και ο υπέρ-πρηνισμός είναι κοινές αιτίες του πόνου του Αχίλλειου τένοντα. Οι Formthotics™ μέσω της υποστήριξης της μέσης ποδικής καμάρας αποφορτίζουν την τάση στον Αχίλλειο τένοντα. Μια σφήνα φτέρνας θα μπορούσε να προστεθεί προσωρινά στην οπίσθια πελματιαία επιφάνεια του Formthotics™ έτσι ώστε να αποφορτίσει άμεσα τον τραυματισμένο Αχίλλειο τένοντα.

Πόνος πτέρνας (πελματιαία απονευρωσίτιδα)

Το ορθωτικό πέλμα Formthotics™ έχει σχεδιαστεί να αγκαλιάζει την πελματιαία επιφάνεια του ποδιού μέσω της διαδικασίας σχηματισμού του πέλματος με τη θέρμανσή του. Μέσω αυτής της διαδικασίας οι δομές του πέλματος υποστηρίζονται ιδανικά και ενθαρρύνεται η καλύτερη λειτουργία του ποδιού. Σε συνδυασμό με την υποστήριξη της μέσης ποδικής καμάρας για τον έλεγχο του υπέρ-πρηνισμού ανακουφίζεται σε μεγάλο βαθμό ο πόνος της πτέρνας. Εάν επιβαρυντικός παράγοντας είναι επίσης ο σφιχτός γαστροκνήμιος ή ο υποκνημίδιος, τότε μια σφήνα πτέρνας στην οπίσθια επιφάνεια του ορθωτικού πέλματος θα αποσυμπιέσει την περιοχή.

Πόνος γόνατος

Ο πόνος της επιγονατίδας και του έσω πλάγιου συνδέσμου προκαλείται συνήθως από την κακή ευθυγράμμιση του πέλματος και του άκρου πόδα. Τα ορθωτικά πέλματα Formthotics™ με την υποστήριξη που παρέχουν στην μέση ποδική καμάρα επιτυγχάνουν τον έλεγχο του υπέρ-πρηνισμού του πέλματος. Αυτή η αλλαγή στην ευθυγράμμιση του πέλματος αναγκάζει επίσης το γόνατο να ευθυγραμμιστεί μειώνοντας έτσι την γωνία Q της επιγονατίδας και την τάση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο.

Περιοστίτιδα Κνήμης ή Shin Splint Syndrome

Τα ορθωτικά πέλματα Formthotics™ με την υποστήριξη που παρέχουν στην μέση ποδική καμάρα επιτυγχάνουν τον έλεγχο του υπέρ-πρηνισμού του πέλματος, μια κοινή αιτία της περιοστίτιδας κνήμης. Περαιτέρω έλεγχος μπορεί να κερδηθεί μέσω του σχηματισμού του πέλματος μετά τη θέρμανση και των πρόσθετων σφηνών που προστίθενται στο ορθωτικό πέλμα Formthotics.

Βλαισός μέγας δάκτυλος (Κότσι μεγάλου δακτύλου)

Οι κάλοι μπορεί να είναι πολύ άβολοι, ειδικά εάν εμφανίζεται και υπέρ-πρηνισμός. Ο υπέρ-πρηνισμός οδηγεί σε αυξημένη πίεση στην άρθρωση του 1ου μεταταρσίου και σε κακή ανύψωση του μεγάλου δακτύλου κατά την βάδιση. Αυτό μπορεί να βελτιωθεί με τη χρήση ορθωτικών πελμάτων Formthotics™ δεδομένου ότι η υποστήριξη της μέσης ποδικής καμάρας μειώνει τον υπερβολικό πρηνισμό αποφορτίζοντας έτσι την άρθρωση. Επίσης ο σχηματισμός του ορθωτικού πέλματος μετά από θέρμανση ενισχύει το περίγραμμα του ορθωτικού πέλματος Formthotics™ στο πέλμα επιτρέποντας έτσι αυξημένη αποφόρτιση στην περιοχή.

Κάλοι και σκληρύνσεις

Η πίεση στην πελματιαία επιφάνεια του ποδιού μπορεί να μειωθεί με την χρήση ορθωτικών πελμάτων Formthotics™. Τα ορθωτικά πέλματα Formthotics™ με την διαδικασία θέρμανσης του ορθωτικού πέλματος για τον σχηματισμό του προσφέρει άνεση και ομοιόμορφη επαφή στην πελματιαία επιφάνεια μειώνοντας έτσι την πιθανότητα σχηματισμού κάλων και σκληρύνσεων σε περιοχές όπως στην έσω επιφάνεια του μεγάλου δακτύλου.

Ακολουθήστε μας στα social:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αιακού & Πρωτεσιλάου, 13122 Ίλιον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

210 26 15 266

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter
μας για να ενημερώνεστε
για τα τελευταία νέα