Παθήσεις

Σύνδρομο Υπερχρήσης

ΠΕΛΜΑΤΙΑΙΑ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΙΤΙΔΑ

Είναι μια προσπάθεια ώστε το συγκεκριμένο τμήμα του ιστοχώρου μας, να γίνει η πηγή σας για μια σειρά πληροφοριών σχετικών με την πελματιαία απονευρωσίτιδα και την άκανθα πτέρνας, καθώς και άλλες μορφές πόνου που αναφέρονται στην περιοχή της πτέρνας . Ο στόχος μας είναι να παρέχουμε έναν πλούτο πληροφοριών για το τι είναι η πάθηση αυτή και τους τραυματισμούς της πελματιαίας απονεύρωσης καθώς επίσης και την θεραπεία της. Ο πόνος στην πτέρνα έχει επιπτώσεις κάθε έτος σχεδόν στο 2% του πληθυσμού των Η.Π.Α. και μπορεί να είναι υπεύθυνος για τον ήπιο ή για τον οξύ πόνο. Στη χώρα μας δυστυχώς δεν έχει γίνει κάποια επίσημη καταγραφή του προβλήματος αλλά σίγουρα ένα σημαντικό μέρος του αθλητικού κόσμου έχει δοκιμάσει τον πόνο της πελματιαίας απονεύρωσης. Λόγω του όγκου των περιπτώσεων της πελματιαίας απονευρωσίτιδας κάθε έτος, υπάρχουν πολλές πηγές για τη συλλογή πληροφοριών για την πάθηση και τις σχετικές θεραπείες. Έτσι λοιπόν και ο συγκεκριμένος χώρος μας έχει σαν επιδίωξη να είναι ένας μοναδικός πόρος δεδομένων ώστε να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τις σύγχρονες μεθόδους θεραπειών, επίσης προσφέροντας ένα φόρουμ να επιτρέψει σε όλους αυτούς που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο να συζητήσουν τα προβλήματα και να καταθέσουν την εμπειρία τους. Οι πιο κοινές μορφές πόνου της περιοχής της πτέρνας είναι η πελματιαία απονευρωσίτιδα και η άκανθα πτέρνας και μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες για αυτές τις παθήσεις, καθώς επίσης και πολλών άλλων, στο plantarfasciitis.gr.

Η πελματιαία απονεύρωση εκτός της βοήθειας που παρέχει στην υπαστραγαλική άρθρωση στον υπτιασμό του ποδιού κατά την φάση της ώθησης στην βάδιση, βοηθά επίσης τους εν τω βάθη οπίσθιους μυς στο να περιοριστή ο υπέρμετρος πρηνισμός στην υπαστραγαλική άρθρωση κατά την διάρκεια της βάδισης και της στάσης. Η πελματιαία απονεύρωση βρίσκεται στη μεγαλύτερη τάση της κατά την διάρκεια της τελευταίας φάσης στήριξης όταν το κέντρο βάρους του σώματος κινείται προς τα εμπρός από τον άξονα της άρθρωσης του άκρου πόδα.

Όταν η πελματιαία απονεύρωση είναι ακέραια ο μακρός καμπτήρας των δακτύλων και ο μακρός καμπτήρας του Μ. Δακτύλου δεν χρειάζεται να συσπαστούν δυνατά ώστε να επιβραδύνουν τον πρηνισμό ή να επισπεύσουν τον υπτιασμό στην υπαστραγαλική άρθρωση.

Στις Η.Π.Α. 1.000.000 περιπτώσεις το χρόνο περιπτώσεις τον χρόνο πελματιαίας απονευρωσίτιδας αφορούν δρομείς και jokers. Οι αθλητές του Basket, Volley και οι χορευτές είναι μια άλλη κατηγορία αθλητών που είναι επιρρεπείς στην πελματιαία απονευρωσίτιδα.

Αλλά επίσης και άνθρωποι μη αθλητές οι οποίοι καταναλώνουν μεγάλα χρονικά διαστήματα περπατώντας ή ξαφνικά αποφασίζουν να αθληθούν μετά από μεγάλη χρονική περίοδο απραξίας είναι και αυτά επιρρεπή σε ανάπτυξη πελματιαίας απονευρωσίτιδας.

Πρόσφατες μελέτες βρήκαν ότι το 50% των ανθρώπων που υποφέρουν από πελματιαία απονεύρωση ασχολούνται με εργασίες που χρειάζεται να είναι όρθιοι και σε αρκετές περιπτώσεις παρουσιάζονται σε ανθρώπους του “καναπέ”.

Ακολουθήστε μας στα social:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αιακού & Πρωτεσιλάου, 13122 Ίλιον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

210 26 15 266

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter
μας για να ενημερώνεστε
για τα τελευταία νέα