Παθήσεις

Παθήσεις Ισχίου

ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΙΣΧΙΟΥ

Συχνή πάθηση που προσβάλλει ηλικίες άνω των 50 ετών. Εκφυλιστική νόσος, που προκαλεί αλλοίωση και καταστροφή του αρθρικού χόνδρου, με αποτέλεσμα την τριβή μεταξύ των οστών.

Αίτια:

  • Κληρονομικότητα
  • Μεγάλη ηλικία
  • Προηγούμενος τραυματισμός
  • Μηροκοτυλιαία πρόσκρουση
  • Παχυσαρκία
  • Δυσπλασία του ισχίου.

Συμπτώματα:

Αργή εξέλιξη, πόνος και δυσκαμψία που με το πέρας του χρόνου αυξάνεται. Ο πόνος, μπορεί να αντανακλάται σε άλλες περιοχές, όπως γλουτό ή γόνατο. Γίνεται πιο έντονος κατά τη δραστηριότητα. Η δυσκολία στο περπάτημα ή στο σκύψιμο είναι επακόλουθη. Ο έντονος πόνος κατά την αλλαγή καιρικών συνθηκών μπορεί να υπάρχει.

Διάγνωση:

Το ιστορικό του ασθενή, σε συνδυασμό με τις απεικονιστικές εξετάσεις(ακτινογραφίες), βοηθούν στην ανίχνευση του προβλήματος.

Θεραπεία:

Σε πρώιμο στάδιο, μπορεί να υπάρξει συντηρητική θεραπεία όσο ακόμα η λειτουργικότητα δεν έχει επηρεαστεί. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε κίνηση προκαλεί πόνο (ανέβασμα-κατέβασμα σκάλας). Για το στάδιο αυτό, είναι απαραίτητο ένα εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτικό πλάνο, το οποίο θα περιέχει θεραπευτική άσκηση, σε συνδυασμό κινητοποιήσεων και κατάλληλων μηχανημάτων, όπως είναι ο κρουστικός υπέρηχος, ο μαγνητικός διεγέρτης και η συνδυαστική θεραπεία με Tecar και Manual.

Χειρουργική αντιμετώπιση:

Αν τα συμπτώματα επιμένουν, τότε ο ασθενής θα πρέπει να προχωρήσει στη χειρουργική αντιμετώπιση. Η πιο συχνή, είναι η ολική αρθροπλαστική ισχίου.

Ακολουθήστε μας στα social:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αιακού & Πρωτεσιλάου, 13122 Ίλιον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

210 26 15 266

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter
μας για να ενημερώνεστε
για τα τελευταία νέα