Παθήσεις

Ώμος Αγκώνας Καρπός

ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΙΟΣ ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΥΠΕΡΑΚΑΝΘΙΟΥ

Η ασβεστοποιός τενοντίτιδα αποτελεί μια πάθηση που επηρεάζει τους τένοντες του στροφικού πετάλου. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η εναπόθεση κρυστάλλων υδροξυαπατίτη (φωσφορικό ασβέστιο) στους τένοντες που απαρτίζουν το στροφικό πέταλο, κατά κύριο λόγο του υπερακανθίου τένοντα. Συνήθως η πάθηση εμφανίζεται πιο συχνά σε γυναίκες και σε άτομα ηλικίας 30 – 50 χρόνων.

Πιθανολογείται ότι αντίθετα με άλλες μορφές τενοντίτιδας που οφείλονται σε κάποιο τραυματισμό ή βλάβη των τενόντων, η ασβεστοποιός τενοντίτιδα δεν εμφανίζεται μετά από τραυματισμό αλλά ούτε και σχετίζεται με κάποια άλλη πάθηση ή νόσο.

Ο πόνος λαμβάνει χώρα κυρίως στην περιοχή του ώμου και της ωμικής ζώνης. Σε κάποιες περιπτώσεις έχει αναφερθεί πόνος και κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ επίσης ο ασθενής μπορεί να αναφέρει και αδυναμία, δυσκαμψία και περίεργους ήχους κατά την μετακίνηση του ώμου.

Στους παράγοντες που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και εμφάνιση της ασβεστοποιού τενοντίτιδας είναι η αστάθεια ώμου, η μυϊκή αδυναμία και δυσκαμψία, η αρθρική δυσκαμψία, μυϊκή ανισορροπία, υπερβολική ή λανθασμένη άσκηση καθώς και η άσκηση χωρίς να έχει προηγηθεί προθέρμανση.

Ακολουθήστε μας στα social:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αιακού & Πρωτεσιλάου, 13122 Ίλιον.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

210 26 15 266

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter
μας για να ενημερώνεστε
για τα τελευταία νέα